Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم معاون امور معیشت و فرهنگی مرکز خدمات حوزه های علمیه به تشریح فعالیت های این مرکز پرداخت.

مرکز خدمات حوزه یکی از مهمترین مراکز حمایتی فرهنگی در سطح کشور است که یکی از اهداف اصلی آن برطرف کردن و همچنین ساماندهی حوزه حمایتی از قشر طلاب و مبلغان ونخبگان حوزه است.

در همین زمینه در گفتگو با معاون معیشت و امور فرهنگی مرکز خدمات به بررسی فعالیت های این حوزه رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت وگو با ما بیان کرد: با درایت مقام معظم رهبری فضای خدمت رسانی به سربازان حضرت ولی عصر در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد و این ساز و کار و تدابیر برای اولین بار در مرکز حوزه علمیه رخ داده است.
وی افزود: فعالیت های حمایتی از طلاب و اساتید در دوران امام راحل نیز انجام می شد واز سوی برخی از علما و مراجع نیز در نجف به شکل شخصی انجام می گرفت ولی هیچگاه در طول تاریخ حوزه های علمیه چنین حمایتی از طلاب در سطوح مختلف صورت نگرفته است و اقداماتی که تحت امر مقام معظم رهبری در این حوزه به منظور ارتقای جایگاه و سطح حوزه و حوزویان انجام شده است با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست.

وی تصریح کرد: در دهه هفتاد که این خدمت در کشور آغاز شد کسی گمان نمی کرد که این مرکز تا به این حد بتواند اثرگذار باشد و بتواند چنین آثاری را برجای بگذارد.

علائیان بیان کرد: در سالیان گذشته معاونتی تحت عنوان خدمات رسانی در مرکز خدمات حوزه علمیه فعال بود که در دو قالب اداره کل معیشت و  معاونت فرهنگی و امور خانواده مدیریت میشد که در حال حاضر این دو مجموعه ادغام شدند. این دو حوزه چسبندگی خاصی هم نسبت به هم دارند.
مدیر کل معیشت و توانمند سازی مرکز خدمات حوزه علمیه قم در بیان خدمات حوزه خانواده این مرکز تصریح کرد: فعالیت های فرهنگی در این مجموعه به صورت عام برای خانواده طلاب انجام می شود چراکه بر اساس این سند راهبردی مرکز خدمات، خانواده طلاب باید یک خانواده تراز در جامعه باشند.
حجت الاسلام و المسلمین علائیان با اشاره به سبک زندگی طلاب، افزود:در حوزه فرهنگی بر اساس سند راهبردی مرکز خدمات در حوزه همسر و فرزند بر این باور هستیم که در بعد درونی باید موفق و در تراز باشند و در عرصه بیرونی نیز باید این خانواده روحانی، در سطح سبک زندگی، در تمام حاشیه ها و اجزایش به عنوان یک خانواده الگو مطرح باشد و بتواند هم خودش موفق باشد و هم به شکل موج وار اثرگذاری مثبت در پیرامون خود داشته باشد.

وی از وجود برنامه های متعدد در مرکز معیشت و توانمند سازی مرکز خدمات حوزه علمیه قم خبر داد و با اشاره به طرح هدفمندی حمایت ها گفت: واژه هدفمندی چند سالی است که در حوزه شنیده می شود و مرکز خدمات نیز چنین امری را سرلوحه خود قرار دارد و از سال پیش فضای جدیدی را در تمام برنامه های مرکز خدمات آغاز کرده است. در دوره اخیر و ماهی که گذشت نیز یک بن هدفمندی واریز شد و در آن، میزان اثرگذاری فرد در انجام رسالت های حوزوی، اثرگذاری فراوانی داشت.

وی گفت: نظام برای همه افراد هزینه می کند و باید مراقب باشیم که این هزینه ها متناسب با خروجی های یک نیرو باشند. در این زمینه طلاب می توانند به اصلاح و بارگزاری فعالیت های خود اقدام کنند.

حجت الاسلام و المسلمین علائیان ضمن تاکید بر اقتصاد مقاومتی خانواده های طلاب عنوان کرد: اقدام جدیدی که در حوزه معیشت طلاب صورت گرفته، ورود به حوزه مشاغل خانگی برای همسران و فرزندان طلاب است که در این حوزه گام های خوبی برداشته شده است. رهبر معظم انقلاب سالها است که در عرصه اقتصاد مقاومتی بیاناتی مطرح می کنند. ما نیز در این عرصه ورود کردیم و در عرصه مشاغل خانگی برای همسر و فرزندان طلاب فعالیت هایی در عرصه آموزشی و یاری رساندن افراد برای کسب موهبت های اشتغال گری و خود اشتغالی کمک هایی ارایه کردیم.
وی افزود: مهمترین اقدامی که ما در این عرصه انجام می دهیم، افزایش توانمندی طلاب در مدیریت منابع و مخارج است. یعنی اگر قرار باشد که یک خانواده بتوانند محصولات خود را تولید کنند باید این کار را انجام دهند تا از این رهگذار هم در هزینه های خود را کم کنند و هم درآمد داشته باشند.

طلبه های فعال در حوزه ی تبلیغ، نقش الگویی دارند و نسبت به آنها سرمایه گذاری ویژه ای صورت گرفته تا مردم نیز به حوزه اقتصاد مقاومتی ورود کنند. طلابی که در این عرصه فعالیت می کنند در منطقه تبلیغی خود نیز اثرگذار هستند.
مدیر کل معیشت و توانمند سازی مرکز خدمات حوزه علمیه با اشاره به فعالیت های فرهنگی این مرکز در حوزه خانواده طلاب، بیان کرد: در این عرصه کارهای خوبی از قبل انجام شده بود که ما نیز به دنبال اجرای این رویه هستیم. در این عرصه توجه ویژه ای به نقش فرهنگی همسر طلبه در جامعه برای استحکام بنیان خانواده در اجتماع و نقش مکمل برای تحقق رسالت حوزوی طلاب صورت گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین علائیان با اشاره به تنظیم سند راهبری امور خانواده طلاب، اظهار کرد: امیدواریم نقشی که در حمایت از خانواده طلاب داریم، به ما در پیشگیری از آسیب های فرهنگی و اجتماعی در جامعه کمک کند و هم خانواده طلاب را در اجرای این طرح ها یاری رسان باشد. سند فرهنگی در حوزه راهبری و امور خانواده تدوین شد. در این عرصه این سند با 13 موضوع کلان و 54 راهبرد حل مسئله پایه ریزی شد که امید می رود در این حوزه اتفاقات خوبی رخ دهد.
وی با اشاره وضعیت اقتصادی طلاب، تصریح کرد: با همکاری مجموعه های دولتی دهک های معیشتی خانواده های طلاب احصا شد که آنها در دهنک 5 تا 7 قرار دارند. 
مدیر کل معیشت و توانمند سازی مرکز خدمات حوزه علمیه با بیان اینکه طلاب درآمد بالایی ندارند، متذکر شد: طلابی که مشغول تحصیل هستند، صرفا شهریه ی اندکی را دریافت می کنند و اگر برکتی که در شهریه وجود دارد و قطعا نگاه امام زمان را در آن ساری و جاری می دانیم، اداره زندگی با چنین درآمدهایی یک افسانه است.

حجت الاسلام والمسلمین علائیان خاطر نشان کرد: جامعه هدف مرکز خدماتع، طلاب غیر شاغل طاست. یعنی اگر یک استادی در یک نهاد دیگر فعالیت دارد قطعا از شمول حمایت های مرکز خارج می شود. حمایت از نخبگان نیز بر همین مبنا صورت می گیرد. فعالیت دارد اولویت طرح ها در حوزه معیشت و توانمند سازی مرکز خدمات حوزه علمیه، خانواده طلاب است.

وی گفت: معاونت امور طلاب حوزه های علمیه فعالیت های مختلفی برای حمایت از طلاب دارد ولی قطعا این فعالیت ها با برگزاری جلسات مشترک رصد می شوند و سعی داریم با برگزاری جلسات مستمر و همچنین طرح های مشترک دامنه حمایت را ار یک مسیر درست شکل دهیم و قطعا اگر نهادی بتواند وظایف این حوزه را به عهده بگیرد این مرکز نیز از آنها حمایت خواهد کرد زیرا هدف قطعی ما رشد و اعتلای حوزه است.
وی در انتها بیان کرد: آمار ازدواج در جامعه طلاب بسیار بالا و آمار طلاق بسیار پایین است و تمام تلاش این مرکز، افزایش ازدواج در جامعه طلاب است. برخی از مشکلات نیز به شکل عمومی برای کل جامعه وجود دارد. در این عرصه پیش از ازدواج فعالیت های حمایتی مشاوره انجام می گیرد ولی بیشترین حمایت ها ما پس از ازدواج طلاب رخ می دهد.

انتهای پیام

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حجت الاسلام خانواده طلاب کل معیشت فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، جاشوآ دین، کارمند سابق شرکت «اسپیریت ائروسیستمز» (که برای بوئینگ قطعه هواپیما تولید می‌کند)، در بحبوحه کشمکش حقوقی با این شرکت، پس از طرح اتهام علیه آن مبنی بر چشم‌پوشی از نقص قطعات تولیدی، به طور ناگهانی درگذشت!

خانواده «دین» درگذشت او را تایید و اعلام کرده‌اند. دین شرکت اسپیریت ائروسیستمز را به عدم رعایت استانداردهای سطح بالا متهم کرده و مدعی شده بود که این شرکت به تلافی این پرونده‌سازی، او را اخراج کرده است.

خانواده دین در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که او به علت یک «بیماری ناگهانی» درگذشته است. وکیل او نیز مرگ دین را «ضربه‌ای به جامعه هوانوردی و خدمات مسافربری هوایی» توصیف کرد.

شرکت اسپیریت ائروسیستمز نیز در گفت‌وگو با الجزیره مراتب تسلیت خود را به خانواده دین ابراز داشت. مادر جاشوآ دین، ماه گذشته در پیامی نوشته بود که فرزندش به نوعی بیماری ویروسی مبتلا شده است. همزمان، «سیاتل تایمز» که برای نخستین بار درگذشت او را گزارش کرد، نوشته است که دین ۴۵ سال داشت و «در کمال صحت و به سبک زندگی سالم شهره بود»!

خبر درگذشت دین در حالی منتشر شده است که کمتر از دو ماه پیش، جسد جان بارنِت، یکی از افشاگران شرکت بوئینگ کشف شد و مقامات کارولینای جنوبی مدعی شدند که او خود را به ضرب گلوله کشته است!

اسپیریت ائروسیستمز از زمانی که مشخص شد روکش درهای بال بوئینگ ۷۳۷ مکس را برای این غول هواپیماسازی تولید می‌کند، هدف تحقیقات قرار گرفت. این تحقیقات پس از آن آغاز شد که در ماه ژانویه، یکی از هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ پس از جدا شدن روکش درب بال حین پرواز دچار سانحه شد اما خوشبختانه قربانی نداشت.

کد خبر 6095250

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • ثبت میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی
  • درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند